Loop je vast bij ontslag? 

Leg de afwikkeling van jouw ontslag in de handen van een expert

Let's get you FiredUp!

Ik ben Vicky Buelens, advocate ontslagrecht met 20 jaar ervaring en een grote dosis empathie. Ik vind het fantastisch om mensen door een moeilijke situatie te loodsen en hen nadien te zien openbloeien. Sterker en gelukkiger dan vóór hun ontslag. 


Maar eerst moet dat ontslag wel op een correcte afgehandeld worden. Want als werknemer heb je rechten. Je hebt recht op een motivering van je ontslag, op bepaalde ontslagvergoedingen, op het respect voor jouw arbeidsvoorwaarden tijdens een opzeggingsperiode, enz.


Als jouw werkgever jouw rechten (bewust) niet respecteert, kan het moeilijk lijken om er - zonder tussenkomst van een rechter - uit te geraken. Wil je jouw kansen op een goede, onderhandelde, oplossing toch maximaliseren, dan doe je er goed aan een specialist onder de arm te nemen. 


Ik doe niets liever dan een lastige situatie ombuigen naar iets positief. En ik weet natuurlijk ondertussen aan welke knoppen ik moet draaien om dit gedaan te krijgen.

Wat neem ik van jou over, bij een intensieve begeleiding? 

Samengevat: alles wat jij wil 

1. Communicatie met de tegenpartij

Van zodra we starten met de intensieve ontslagbegeleiding, schrijf je eigenlijk niets meer zelf. Elke mail die je stuurt, kan immers tegen jou gebruikt worden.


Als er iets op papier gezet moet worden (per mail of per aangetekend schrijven), dan schrijf ik dat.


Als ik (voorlopig) op de achtergrond blijf, dan schrijf ik in jouw bewoordingen en mail/stuur jij het zelf, in eigen naam. Als de werkgever wel al weet dat je door mij begeleid wordt, dan schrijf ik officieel, op ons briefpapier. Deze keuze maken we samen, in het belang van jouw dossier. 

2. Strategisch plan

Een goede advocaat doet veel meer dan jou uitleggen welke rechtsregels er van toepassing zijn. De kracht van een specialist is dat hij/zij de eindmeet ziet. De ideale uitkomt zeg maar,


In functie van deze ideale uitkomst, bepaal ik welke stappen jij wanneer moet zetten. Soms is het immers beter om even te zwijgen en een bepaalde termijn te laten verstrijken en andere keren moet je dan weer super snel reageren.


Ik bepaal deze strategie niet 'boven jouw hoofd' maar in samenspraak en ik leg het altijd haarfijn uit zodat je ze begrijpt en grip krijgt op de situatie. 

3. Onderhandelingen

Onderhandelen is een vak apart. Het vraagt inlevingsvermogen, inzicht, empathie, kennis van non verbale communicatie en snelheid van geest.


In de online coaching trajecten leer ik dit aan aan de deelnemers maar niet iedereen pikt dit even makkelijk op. Als jij van jezelf weet dat je mentaal niet opgewassen bent tegen een onderhandeling met je werkgever dan is de intensieve begeleiding beter geschikt voor jou.


Zeggen dat onderhandelen voor mij een sport is, zou wat kil zijn maar dat ik het graag doe is alleszins niet gelogen. Mijn zeer hoog percentage aan 'minnelijke regelingen' verraad trouwens dat ik er nogal goed in ben. 

4. Becijfering ontslagvergoedingen

Opzeggingsvergoeding, uitwinningsvergoeding, beschermingsvergoeding, vergoeding voor kennelijk onredelijk ontslag, lopend loon, vakantiegeld bij uitdiensttreding enz.


Deze begrippen kennen voor mij geen geheimen.


En hoewel we zeker niet in de USA leven (en torenhoge vergoedingen dus echt wel een fantasie blijven), onderwaarderen de meeste sociale secretariatenbepaalde looncomponenten. 


Er is dan ook heel vaak nuttig werk te leveren voor mij op het vlak van de vergoedingen die jou toekomen. Ik ga nooit voor het onderste uit de kan, maar het moet wel correct zijn. Je hebt immers recht op de juiste uitkeringen. 

5. Steun en toeverlaat

Je voelt je slecht en onzeker. Dat is super begrijpelijk. Veel mensen identificeren zich met hun job en als je dan ontslagen wordt voelt dat als een persoonlijke afwijzing.


Omdat ik al zo lang mensen begeleid bij ontslag (en hen er uiteindelijk ook beter zie uitkomen) weet ik wat jij nodig hebt om je kracht terug te vinden.


Ik ben er dan ook voor jou als je even het overzicht verliest. Als je twijfelt of je wel juist handelt. Als een antwoord van de werkgever als een mes in je rug voelt. Ik ben er om je perspectief te geven, want ik begrijp exact wat je meemaakt. 

Vaste prijsafspraak

2.950 euro excl. BTW

Wil je weten of wij een match zijn?

Plan hier jouw gratis kennismakingsgesprek in dan bekijken we samen of ik de juiste advocaat ben voor jou

Ik loop graag even met je mee om jou door jouw ontslag te loodsen!

Testimonials van cliënten 

Meester Buelens werd me aangeraden door een kennis. Ik verwachtte een stoffige en norse advocaat maar kreeg het tegenovergestelde. Ik voelde mij direct op mijn gemak. Ze begreep hoe lastig ik het ontslag vond en zei altijd waar het op stond. Al bij al heb ik er toch nog een positieve ervaring aan overgehouden. 

E. Vlinders

Correct, snel en betrokken. Ik waardeer de duidelijke prijsafspraken. Geen verassingen, geen extra kosten. 

Anonieme testimonial

Ik ben ondertussen 2 keer mij job verloren door een herstructurering (bij 2 verschillende bedrijven) en elke keer heeft mijn advocaat, Vicky Buelens, mij er deskundig doorgeloodst. Zij is no nonsense en brengt rust. En dat voelt de tegenpartij blijkbaar want ik kreeg 2 keer een goede regeling. Absolute top in haar vak volgens mij. 

L. Diercksens

arrow_drop_up arrow_drop_down